Téma: Škoda / Liaz ŠT 180 N
Autor
Správa
14. október 2010 22:11:46
tak nevím do kdy přesně se vyráběli, ale my jsme měli na podniku uplně jednu z posledních št180N a to přímo ze země živitelky a byl to rok 1994.
14. október 2010 23:16:57
Samozřejmě to nemuže konkurovat moderním strojum a třeba na tu orbu se to nevyplatí to je jasný a tam se vyplatí družstvu koupit traktor který využijí celoročně. Ale většinou to slouží jako nakladač který se využije třikrát do roka a to už se vyplatí. Pokud jim u stohu slámy stojí tohle tak to nikomu neva ale není ekonomické aby tam stál nakladač za 1,5 mega.
15. október 2010 12:52:06
to Pavel Mach: To je fakt, orat jsem ŠT 180 neviděl, ani nepamatuju, ještě tak tahat brány...Na to šlapání siláže ale ještě stačí, zemědělci na to používají kolikrát i různé raritky, stačí, aby to ještě jelo a bylo to těžký....Před lety jsem tahle viděl "šlapat i Tatru 141- čku.
15. október 2010 20:20:15
zemedělství je velmi nakledne podnikaní a každy se snaží jak umí a mislím že česi jsou na ruzne vymyly a zlepšovaky špička a kolikrad se človek nestačí divyt co se da udělat za ruzné upravy (holt zlete česke ručičky)
15. október 2010 21:46:38
Pokusím se vyfotit tyto stroje aj u nás přímo v akci. Jednu při orbě- přídavný chladič, aby mohl jezdit rychleji a druhý s originální buldozerskou radlicí a závažím při "šlapání" siláže. ŠT-180 u nás stále žije a co se spotřeby týče, údajně není moc velký rozdíl ve spotřebě oproti traktoru CASE MX240 - spotřeba: litry/ha jen hodinová výkonnost je někde jinde...
15. október 2010 22:29:44
V jednom JZD u Písku ještě používají na umáčkání siláže tank bez laufu. Nemám ale tušení jaký typ to je. Jinak při orbě stačilo snížit otáčky z 2400 na 2000 max a motor to ustál v pohodě. Pokud se honil do plna tak se za prvé přehříval a v horších případech to i celé vyběhlo. Přeci jen to byl motor určený do nákladáku kde běhal v uplně jiném režimu ale tato jednoduchá uprava to celé vyřešila.
03. november 2010 08:57:25
K šestikolové variantě od Pavla Macha: vývoj pokračoval na farmě Dvořák. V roce 2002 vyjel traktor PB 400. Podvozek Tatra, šestiválcový motory Liaz (400 koní). Převodovka Tatra, hydrodynamický měnič ZF umožňuje řazení pod zatížením. Odkaz na video: http://www.farmvideo.cz/index.php?page=view_video&video=30 Možná inspirace pro FENDT TRISIX.
10. december 2011 21:25:05
To je moc pěknej kozel
06. december 2014 18:21:38
07. december 2014 12:03:59
Měl jsem možnost pracovat s tímto strojem - nakládka hnojů a šlapání senáží, jako najatý pracovník. Senáže od 7 -22 hodin večer, v tomto stroji
jsou zasloužené peníze. Jinak se mi také stalo, že v jednom týdnu se musel každý den opravit - přestřihlý klínek u čerpadel, povolení šroubků u hlavy kompresoru a lahůdka (upadení kola), ulomil se konec nápravy. Ale náhradní díly jsou běžně k dostání. Ty dvě první závady se řešily na poli a poslední po třech kolech do dílny a pár hodin zase pracuje.
- « Předchozí
- 1
- 2